Keď potrebujete naozaj pomôcť

„Keď potrebujete pomôcť“ nie je len náš dlhoročný slogan, ale aj meno našej nadácie. Tu sme založili symbolicky na Mikuláša v roku 2013 a odvtedy sme poskytli finančnú pomoc vo výške takmer 100 000 €.

Za nápadom pomáhať ľuďom v núdzi nestál nikto iný, ako naši zamestnanci – sprostredkovatelia, ktorí sa popri svojej práci stretávali s rôznymi životnými príbehmi. Len vďaka nim sme mohli už v prvom roku existencie nadácie finančne pomôcť sumou 500 € vtedy 2,5-ročnému Alexíkovi Hrušovskému, ktorú potreboval na rehabilitáciu pri ťažkej diagnóze mozgovej obrny. Na Alexíka sme však nezabudli. Tento rok sme mu prispeli 1500 € na operáciu skrátených šliach a vďaka patrí regionálnej riaditeľke v Spišskej Novej Vsi Erike Gotschovej a maklérke Kataríne Šofrankovej, ktoré nás s príbehom oboznámili.

Alexíkov príbeh je však len jeden z mnohých. V roku 2014 Universal maklérsky dom a. s. poskytol nadácii sumu 19 629 €, z ktorej odišla finančná pomoc spolu na 33 projektov. Okrem 25 jednotlivcov v ťažkej životnej situácii podporila nadácia aj Slovenský červený kríž v Prešove, Gréckokatolícku charitu v Prešove, Domov sociálnych služieb Dúha v Bardejove, OZ pri základnej škole v Humennom, OZ Ružičky, Nadáciu Orin Panacea, Ošetrovateľské centrum a hospic v Humennom a aj juniorské majsterky Európy v raftingu.

Nasledujúci rok 2015 bol posunom vpred. Nadácia aj vďaka tomu, že jej bolo možné odovzdať 2% z daní, takmer zdvojnásobila (36 470 €) sumu vyčlenenú na pomoc. Aj preto sme mohli poskytnúť finančnú pomoc 46 jednotlivcom, ktorí sa ocitli v ťažkej situácii pre chorobu alebo telesné postihnutie a potrebovali zdravotné pomôcky. Slavomíre Gonovej, ktorá je na vozíku, sme na základe odporúčania našej regionálnej riaditeľky Piešťany Ľubice Slatinskej mohli poskytnúť 700 € na rehabilitáciu.

Aj v roku 2016 sa suma na podporu navýšila (39 050 €) a v rámci nadácie sme navyše začali podporovať projekty organizácií, ktorých činnosť je zameraná na rozvoj vzdelávania a komunitného života.

Šancu na dar od Nadácie Keď potrebujete pomôcť má každý sociálne alebo zdravotne znevýhodnený jedinec, ale aj skupina. Správkyňa nadácie rozhoduje o prideľovaní príspevkov na základe žiadosti, ktorú odporúča registrovaný sprostredkovateľ spoločnosti.

Ak chcete podporiť činnosť nadácie, môžete tak spraviť odovzdaním 2% z daní. V mene všetkých, čo potrebujú našu pomoc, ďakujeme!

Viac informácií nájdete tu http://www.kedpotrebujetepomoct.sk/news/podporte-nas-2-z-dane